Val till ungdomsfullmäktige

Här kan du klicka dig vidare på skolorna och läsa om de nominerade kandidaterna till ungdomsfullmäktige mandatperioden 2023/2024. Det går att se motiveringen men inte namnen på de nominerade.

Du som får rösta går i 7:an upp till åk 3 på gymnasiet och har fått ett mail till din skolmail med länk till röstningsmodulen. Det går inte att se vad just du har röstat på.

Du röstar på nominerade kandidater från din skola. De nominerade från fritidgårdarna får du rösta på oavsett vilken skola du går på.

De två kandidater som får flest röster i varje skola får sedan en plats i ungdomsfullmäktige. Trean och fyran i omröstningen blir ersättare och får hoppa in för ordinarie om den får förhinder. Fritidsgårdarna väljer endast en kandidat och en ersättare.

Röstningen är öppen till den 20 september. Vi tar sedan kontakt med alla invalda och bjuder in till mingel och uppstart den 4 oktober.

De skolor/fritidsgårdar som inte finns med på listan nedan har inga kandidater och är inte med i valet till ungdomsfullmäktige.

Förslag på sidor