Stöd och boende vid missbruk

Fenix beroendestödsteam

Fenix beroendestödsteam, som består av erfarna behandlingssekreterare, erbjuder individuellt anpassat stöd. Detta stöd kan man få i socialtjänstens olika boenden, men du kan även ansöka om stöd från Fenix om du bor i egen lägenhet. Stödet är inte kopplat till något boende, utan följer dig. Behandlingssekreterarna arbetar måndag-fredag klockan 8-21, och lördag-söndag klockan 10-18.

Fenix erbjuder dig två kontaktpersoner som du gör din planering med, utifrån dina behov och dina mål med stödet. Det kan till exempel vara stöd för att få kontroll på ditt missbruk och de konsekvenser det innebär för dig, stöd till att bli helt nykter och drogfri, stöd i att komma i gång med sysselsättning och få rutiner på dina dagar, stöd till att skapa nätverk runt dig. Hur ofta och var ni ska träffas planerar du och din kontaktperson tillsammans och det kan variera i perioder, utifrån dina behov.

Hur kan jag få hjälp?

Om du har ett missbruk och vill ansöka om någon form av boende och beroendestöd måste du först kontakta en socialsekreterare på Utredningsgruppen. Socialsekreteraren hjälper till med ansökan och sedan görs en utredning för att se vilket behov du har.

Läs mer om utredningsgruppen

Olika boende för dig som har missbruksproblem

Om ditt mål är att leva nykter/drogfri

Vi har 13 möblerade lägenheter för dig som har som mål att bli helt nykter och drogfri. Du kommer tillsammans med dina kontaktpersoner på Fenix beroendestödsteam lägga upp hur stödet ska se ut för dig för att du ska nå dina mål. Du betalar en kostnad per dygn.

Om du behöver akutboende

Du som är inne i ett allvarligt missbruk som gjort att du förlorat tak över huvudet, har möjlighet att få akut hjälp i kommunens akutboende. Här har du alltid eget rum, men kan ibland få dela gemensamma utrymmen såsom kök, allrum, dusch och toalett med andra boende. Även när du bor här kommer du få två kontaktpersoner på Fenix beroendestödsteam, som kommer erbjuda dig stöd utifrån vad du önskar och ni kommer överens om. Du betalar en kostnad per dygn.

Referensboende

Du som inte har som mål att bli helt nykter eller drogfri, men ändå önskar stöd i att kunna bo och följa hyreslagen, kan ansöka om en lägenhet på Jarlsgatan. Här bor du i egen lägenhet med särskilt kontrakt. Du kommer tillsammans med dina kontaktpersoner på Fenix beroendestödsteam planera din boendetid och hur ditt stöd ska se ut och vad det ska innehålla.

Kontakt

Fenix beroendestödsteam

Telefon

0522-69 60 00 (vx)

 

Förslag på sidor