Lucka 4 Skolbiblioteket tipsar om

e-böcker och ljudböcker i Welib

I Welib finns nu en samling som heter Skolbiblioteket tipsar- jul och julböcker. Där hittar du en blandning av sagor och kapitelböcker för små och större barn. Läs högt eller med barnen i klassrummet. Eller varför inte prova ett minidrama dagarna innan jullovet!

Julböcker i Welib

Böcker på temat jul i bibliotekskatalogen Welib

Instruktionerna hittar du i boken Tomtefabriken när du har klickat på Läs!

Tomtefabriken är en rolig aktivitet för både skola och fritid som går utmärkt att använda som läromedel eller på julfest, julgransplundring, barnkalas eller som jullek i vilket sammanhang som helst under jul. För arbetsgrupper med barnasinnet kvar passar även denna roliga lek personalfest och företagsfest.


Ett minidrama är enkelt att genomföra och roligt att spela. En person är berättare. Denne läser texten som för handlingen framåt. Aktörerna gör som berättaren säger, under tystnad eller med hjälp av improviserade repliker. Detta minidrama är skrivet för barn från 6 år och går utmärkt att spela barn och vuxna tillsammans.


Tidsåtgång ca 30-90 minuter.

I Tomtefabriken är det full aktivitet runt jul. Hela tomtefamiljen får gå upp tidigt och ge sig iväg med rensläden tidigt på morgonen. I fabriken väntar alla leksaker - gunghästen, den uppskruvbara leksaksmusen, dockan och leksakståget - på att bli testade av Tomtefamiljen. Katten är förstås med och väntar tålmodigt på en skrovmål i form av husmusen. Men vad händer när katten förväxlar husmusen med den uppskruvbara leksaksmusen? Ska tomtenissarna hinna med att få in alla leksaker i säcken innan julafton? Som de flesta sagor slutar även detta drama lyckligt.

Roller (alla roller är inte med i alla akter):
1 berättare
1 tomtefar
1 tomtemor
2-3 tomtenissar
1 husmus
1 katt
1-2 renar
1 släde (1-4 personer)
1 docka
1 uppskruvbar leksaksmus
1 gunghäst
1 rullband (1-4 personer)

Welib skolbibliotekskatalog

Kategori

Julkalender

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300