Lucka 5 : Känner du till att vi har ElibU?


ElibU är ett digitalt bibliotek med e-böcker, både ljudböcker och e-textböcker. Idag finns mer än 38 000 böcker i det här biblioteket, snacka om fantastisk resurs!

Böcker i ElibU

ElibU finns i vårt bibliotekssystem Welib (du och dina elever hittar det under ”Bokmärken” i din Chromewebbläsare) och finns för alla kommunala grundskolors elever och personal att använda fritt, både på skoltid och efter.

För att söka direkt i ElibU när du kommit in i Welib väljer du ”Fler sökalternativ” till höger under listen. Under ”Källa” väljer du sedan ElibU. I den långa sökrutan överst kan du sedan söka på författare, ämnen o.s.v. för att se vad som finns. Tänk på att många kan läsa samma e-bok samtidigt, det är perfekt för t.ex. en läsläxa eller som klassuppsättning.

För att underlätta för eleverna att hitta spännande och intressanta ljud- och e-textböcker finns boktips på startsidan i Welib. Varje vecka byter vi tema vilket gör att det kommer nya boktips regelbundet. Nu under hösten har vi haft teman som skräck, deckare och superhjältar. Tipsa gärna dina elever om detta, eller varför inte ta en liten stund tillsammans och se efter vad den här veckans boktips har att erbjuda!

Vill du veta mer om ElibU hör gärna av dig till skolbibliotekarierna.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300