Lucka 21: Skapa ditt bildstöd med Widgit Online!

I webbtjänsten Widgit Online kan du skapa och dela symboldokument, bildkort, rutnät, scheman, arbetsblad och mycket mer.

Olika funktioner i bildstödsverktyget Widgit.

I Uddevalla kommun har vi en kommunlicens för programmet. Saknar du ett konto? Ta kontakt med din specialpedagog, speciallärare eller annan Widgit-ansvarig på din skola.

Den kommunövergripande licensen i Wigdit Online ger dig som användare möjlighet att dela med dig av ditt visuella stöd till alla användare i Uddevalla kommun. Detta gör man genom att genom att ladda upp materialet i mappen ”Centralt material”. Tanken är att det på sikt ska finnas mycket färdigt visuellt stöd att använda eller inspireras av i olika typer av skolsammanhang. Materialet sorteras utifrån skolform och skolämne/fritids samt stadievis.

För mer inspiration gå till symbolbrukets hemsida: Symbolbruket - inspiration eller läs Ida Rosqvist bloggserie om bildstöd: Stödstrukturer med bildstöd

Kom i gång med hjälp av den här instruktionsvideon Widgit Online - Getting Started eller ta kontakt med Widgit-ansvarig på din skola alternativt logopederna i elevhälsan 😊

Kontaktuppgifter till elevhälsans logopeder

Lina Holmén
0522-69 53 92

Martina Carlsson
0522- 69 66 23

Jessica Axelsson
0522-69 53 04

Kategorier

Elevhälsa Julkalender

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300