Missa inte hissen! Höstens klassrumsföreställning för årskurs 4.

Uppmaningen kommer från Bokenäs skola där hela mellanstadiet sett Mellan två våningar. Eftersom flera andra skolor inte bokat sina platser ännu så kunde Regionteater Väst stanna kvar en extra dag på vår västligaste utpost, så hela 4-6 fick ta del av scenkonsten som erbjuds år fyra nu under höstterminen.

Föreställningsbild Mellan två våningar. Foto: Senay Berhe

Föreställningen passade som hand i handske med skolans värdegrundsarbete. Klasserna har efterarbetat på olika sätt både skriftligt och muntligt, delvis utifrån den lärarhandledning som alltid delas ut efter föreställningarna. Fyrorna skrev bland annat en recension som ni kan läsa nedan. En gemensam upplevelse som denna blir något att referera tillbaka till, en bra hjälp när situationer uppstår på raster och i korridoren. Har era fyror bokat sina platser? Kolla informationen på inblicken och kontakta teatern direkt!

Uddevalla kommun har ett avtal med Regionteater Väst som innebär att alla elever i grundskolan erbjuds scenkonst varje år. Information om samtliga föreställningar hittar du på inblicken och hos Regionteater Väst.

Recension om Mellan två våningar av klass 4 Bokenäs skola

Sophie har mobbat Hakim i fyran. Hon kallade honom “Hacke Hackspett”. Många år senare träffas de i en hiss. Hissen stannar och de är tvungna att vara instängda där. De märker först inte att de gått i samma klass men det gör de senare när de varit i hissen ett tag. Sophie låtsas lite som om hon inte riktigt känner igen honom. Hon säger att han kanske känner igen henne från en reklam. De visar tankarna från skolan när de var små. När de skulle ropa upp namnen ropade Sophie:

- Hacke Hackspett! alla skrattade åt honom. När det var idrott passade Sophie aldrig till Hakim. Bara till de andra barnen. Hon tog också hans mössa och låtsades som hon inte hade den. När de skulle ha skoldisco frågade Sophie Hakim om de kunde dansa, men Sophie lurade honom och duckade och gick förbi. Hon mobbade honom mycket. Hakim berättade att han alltid var ensam på rasten. Han satt där på sin bänk. Han klottrade i sitt block. Sedan blev allt svart och han kände doften av blod. Någon hade kastat en glasflaska i huvudet på honom och han visste vem det var. Alla visste vem det var. Det var Viktor, en i hans klass.

Sophie sa att hon hade bråttom för hon skulle köpa present till sin mamma för att hon fyllde sextio. Hakim sa att hissen skulle funka vilken minut som helst. Men det gjorde den inte. Det fanns ingen täckning i hissen så de kunde inte ringa till någon och säga att de var fast. Tillslut avslöjade Sophie att det var den Sophie som mobbade honom. Men egentligen gillade hon honom men hon ville inte visa det för alla andra skulle skratta på skolan. I hissen var stämningen pinsam. Tillslut fungerade hissen och de gick ut. Där var teatern slut.

De gjorde teatern för att man ska veta hur dåligt det är att bli mobbad och lära sig att man inte får göra så.

Jag tyckte att teatern var rolig och spännande. Jag kände mig glad, spänd och uppspelt.

 

Kategori

Kultur i skolan

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300