Fritids på sälsafari

Fritidshemmet på Källdal anpassad grundskola har varit på en härlig och lärorik utflykt till Lysekil. - Våra elever utmanades, växte och utvecklades, berättar fritidslärare Ida Bodahl.

En pojke tittar på sälar som ligger på en klippa och solar sig.

Många sälar i sikte under fritids härliga Lysekilsutflykt.

Här berättar Ida Bodahl om utflykten:

Vi på Delfinernas och Korallens fritidshem ansökte, innan sommarlovet, om kommunens lovstöd för att skapa en extra minnesvärd sommarlovsaktivitet för våra elever. Vi beviljades stödet och en härlig dag i augusti åkte vi på utflykt till Lysekil.

Först besökte vi Havets hus där kunde vi se rockor, sjöstjärnor, hajar, plattfiskar, maneter, torskar, sjöborrar och massr av andra fiskar och havsdjur. Vi fick även hjälpa till att mata fiskarna med hjälp av ett metspö (utan krok😊).

Vi åt vår medhavda lunch utanför Havets hus och passade på att leka lite på lekplatsen medan vi väntade på båten som skulle ta oss ut på sälsafari.

Vi hade turen att få se många sälar som låg och solade sig på klipporna. Vi hade en underbar utflykt där våra elever utmanades, växte och utvecklades. Vi är så glada för deras framsteg och glädje!

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300