Lucka 11 : Vårens kulturutbud

Grundskolan erbjuder kostnadsfria kulturupplevelser för alla elever. Genom vårt avtal med Regionteater Väst erbjuds scenkonst minst en gång om året.

Barn på teater

Fotograf: Lina Ikse

Till våren får förskoleklasserna se Loop - en dansföreställning med båda fötterna på jorden, årskurs 4-6 får välja mellan tre olika föreställningar Mitt jag, Gudarna samt Honey Honey och för årskurs 8 blir det skräckföreställningen Blair B project. Läs mer på inblicken och boka era platser så snart som möjligt. Känner du dig osäker på hur ni ska för- och efterarbeta upplevelsen så har Regionteater Väst bra verktyg. De erbjuder också fortbildning i att "prata scenkonst" för lärargrupper. Har ni svårt att ta er till teatern så betalar vi en bokad buss. Väljer ni bort scenkonsten av andra anledningar så meddela oss gärna det, då får vi bättre underlag för att utveckla och förbättra utbudet.

Vill ni gå till Bohusläns museum så är deras lektioner gratis och vi hjälper till med kostnad för buss. För årskurs 3 erbjuder vi också en resa till Vitlycke museum.

Skolbio erbjöds för de yngsta under höstterminen och vecka 12 planerar vi visningar för årskurs 6 & 7 i samband med Nationell filmvecka för barn och unga

Författarbesök för fyrorna blir det som vanligt redan i januari. Skolbibliotekarierna besöker alla tvåor med boklådor och det offentliga biblioteket delar ut en bokgåva till alla sexåringar. Kontakta gärna skolbibliotek@uddevalla.se för mer information om kulturutbud kopplat till litteratur och läsning.

I mars gör Kulturskolans lärare och elever en musikalisk turné för årskurs 3-6.

Vill ni utveckla arbetet med elevernas eget skapande så finns det möjlighet att söka bidraget Skapande skola. Det görs under januari månad och information skickas till rektorer och kontaktpersoner innan jul. Västra Götalandsregionen har också arrangörsstödet som ni kan söka nästa gång i maj inför höstterminen 2023.

Mer information om ovanstående och lite till hittar du på inblicken under kultur i skolan. Håll dig uppdaterad genom att läsa nyhetsbrevet från grundskolans utvecklingsenhet.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300