Lucka 12 : Jultomtens bästa tips för en hållbar jul!

Utvecklingsenheten har kunnat få till en exklusiv intervju med självaste jultomten. I dagens lucka delar han med sig av sina bästa tips på hur vi tillasammans kan bidra till en magisk, men samtidigt hållbar jul.

Jultomten

BIld av QueenCarolyn från Pixabay

Utvecklingsenheten: Hej jultomten! Vi är så glada att du är här för att dela dina tankar om hur barn kan göra julen mer hållbar. Vad har du för tips att dela med dig av?

Jultomten: Hej där alla skolor i Uddevalla kommun! Jag är glad att vara här och dela några hemligheter. Först och främst, barnen kan börja med att vara extra snälla mot naturen. Det finns många små saker de kan göra för att göra skillnad.

Utvecklingsenheten: Fantastiskt! Vilka små steg kan barnen ta för att göra julen grönare och snällare för miljön?

Jultomten: Några enkla grejer inkluderar att använda återvunnet papper när de gör sina fina julkort och att skapa egna dekorationer av saker de redan har hemma. Det är som att ge en extra kram till vår kära jord!

Utvecklingsenheten: Så sant! Finns det några speciella jultraditioner som barnen kan starta för att stötta en hållbar jul?

Jultomten: Absolut! De kan börja med att plantera sitt eget lilla julträd eller genom att göra sina egna ljuslyktor av återvunna material. Det blir som att skapa magi samtidigt som de tar hand om vår vackra planet.

Utvecklingsenheten: Har du några tips på julklappar som barnen kan skapa själva?

Jultomten: En riktigt rolig aktivitet är att måla stenar! Man kan plocka upp stenar från skogen eller skolgården och skapa egna små konstverk. Vem vill inte få ett konstverk i julklapp? Det är inte bara kreativt utan också snällt mot naturen.

Utvecklingsenheten: Fantastiska tips, jultomten! Finns det något sista meddelande du vill ge till våra barn och elever som läser detta?

Jultomten: Ja, kära barn, var snälla mot varandra och mot vår underbara planet. Var kreativa, dela med er av er kärlek och glädje och tillsammans kan vi göra julen magisk och hållbar för alla!

Utvecklingsenheten: Tack så mycket, för att du delade dina visdomsord med oss! Ha en underbar jul och en fantastisk resa runt om i världen!

Jultomten: Tack själv! God jul och ho, ho, ho!

Ps. I morgondagens lucka ger jultomten exempel på hur man kan måla stenar.

Kategori

Julkalender

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300