Lucka 14 : Läsvecka på Forshällaskolan

Det har blivit tradition att fokusera extra på böcker och läsning under vecka 46 på Forshällaskolan. För att inspirera eleverna att läsa, skriva och skapa berättelser får alla klasser besök av en författare. Inför besöket har klasserna läst och bekantat sig med författarens böcker.

Massor av böcker

Jenny Alm Dahlgren träffade eleverna i förskoleklass och årskurs 1. Serien Djurgänget är mycket populär och innehåller nu 5 olika berättelser. Eleverna fick själva skapa en bok efter samma modell.

Årskurs 2 och 3 fick besök av Patrik Bergström som berättade hur en bok blir till. Fantasy och mysterier är hans genre. Han var mycket imponerad av bilderna som eleverna hade ritat till hans böcker.

De äldsta eleverna på skolan i fyran, femman och sexan tog emot Anna Ehring. Hon berättade om sin kommande bok Puss och kram från Polly Storm. De flesta klasserna hade läst hennes lättlästa böcker där ett naturvetenskapligt fenomen presenteras i en spännande historia, så som norrsken, tromber och blixtar. På bilden visar författaren hur en berättelse skapas med hjälp av den dramaturgiska valen.

Anna Ehring och den dramaturgiska valen

Veckan avslutades med en bokbytardag där alla uppmuntrades att klä ut sig till en barnboksfigur. Härligt med Pippi, Knyckertz och många fler i korridorerna.

Författarbesöken har genomförts med hjälp av Kulturrådets Skapande Skola-bidrag.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300