Snögubben Isis lär Bokenäselever om världen

Klass 2 på Bokenäs skola har skickat snögubben Isis på en resa ut i världen med hälsningar att han vill vara med om äventyr. Senaste meddelandet från Isis kom ända ifrån Barcelona.

Härlig utsikt för Isis i Barcelona.

Isis besöker Barcelona.

Rosenlundsverket får besök av Isis.

Isis på Rosenlundsverket i Göteborg.

- Vi fick idén från vår läsebok, Diamantjakten, där eleverna i boken skickar iväg nallen Maj-Björn på äventyr, säger Marie Isaksson, klasslärare. Vi bestämde oss för att vi också ville testa så en av eleverna i klassen tog med en snögubbe hemifrån som skulle få det fina uppdraget.

Den 3 oktober sattes Isis på en parkbänk på Järntorget i Göteborg. Han hade fått en lapp om halsen med kontaktuppgifter till klassen och med hälsningar att han gärna ville vara med om äventyr.

Sedan oktober har klassen hört ifrån Isis tre gånger. Han har besökt Rosenlundsverket, ett värmeverk i Göteborg. Han har varit i Borås där han fick hjälpa till att programmera självkörande lastbilar. Isis har också varit på en testbana för bilar och lastbilar.

Senaste livstecknet kom häromdagen och då befann sig Isis i Barcelona. Den person som tog med Isis till Spanien berättade att det varit en smula problematiskt för Isis att komma in i landet. Detta på grund av att hans namn verkade lite misstänkt.

Nu ser klassen med spänning fram emot nästa hälsning från Isis. Eleverna har en karta i klassrummet där de följer hans resa och markerar den med röd tråd. De har också tittat närmre på de platser han har varit. 

- Vi är så tacksamma att det finns människor tar sig tid att ta hand om vår snögubbe och tar med honom på äventyr, nu ser vi fram emot att få se var han hamnar nästa gång, säger Marie Isaksson.

Kategorier

Grundskolan F-6

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300