Uppmärksamma Nordisk Biblioteksvecka genom att kura gryning

Pippi Långstrump och Sofies värld är årets högläsningstexter under Nordisk Biblioteksvecka.Du hittar texter och tillhörande korsord på Inblicken.

I november, när det är som mörkast i våra länder, så tänder vi ett ljus och läser en bok. Det är grundkonceptet bakom projektet Nordisk biblioteksvecka 11 – 17 november.

Föreningen Norden arrangerar åter en nordisk biblioteksvecka och den infaller i år 11-17 november. Tanken med veckan är att sprida och manifestera högläsning, nordisk litteratur samt nordisk berättartradition. Årets tema är ”Fest i Norden”, och årets utvalda högläsningstexter avspeglar detta.

I Pippi firar födelsedag får vi gå på kalas i Villa Villekulla, där både häst och apa tar plats vid bordet. I Sofies Värld firar vi 15-åriga Sofies födelsedag med en filosofisk trädgårdsfest, som bjuder på både kaffe, tal och en gnutta surrealism.

Utifrån texterna har vi i Skolbibliotek Uddevalla att gjort korsord. Korsord och årets texter finns på vår sida på Inblicken under vecka 45.

Så släck lamporna, tänd ett ljus, och var med om samma högläsningsupplevelse som över 150 000 personer runtom i världen!

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300