Kura gryning närmar sig

Årets högläsningstema är Norden i världen och det vill inbjuda oss till att reflektera över vad det innebär att vara världsmedborgare och vår plats i världen. Årets texter är för de yngre Alla räknas av Kristin Roskifte och för de lite äldre Mördarens apa av Jakob Wegelius.

I november, när det är som mörkast i våra länder, så tänder vi ett ljus och läser en bok. Det är grundkonceptet bakom projektet Nordisk biblioteksvecka 9 – 15 november

Föreningen Norden arrangerar åter en nordisk biblioteksvecka och den infaller i år vecka 46, 9-15 november. Tanken med veckan är att sprida och manifestera högläsning, nordisk litteratur samt nordisk berättartradition. Årets tema är Norden i världen och det inbjuder oss till att reflektera över vad det innebär att vara världsmedborgare och vår plats i världen. Årets texter är för de yngre Alla räknas av Kristin Roskifte och för de lite äldre Mördarens apa av Jakob Wegelius.

Utifrån texterna kommer vi i Skolbibliotek Uddevalla att göra korsord. Dessa och texterna kommer att läggas ut samtidigt på vår sida på Inblicken under vecka 45, håll utkik!

Så släck lamporna, tänd ett ljus, och var med om samma högläsningsupplevelse som över 150 000 personer runtom i världen!

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300