Källdalsskolan klass 4 vinnare i Den stora läsutmaningen i Uddevalla kommun!

Den nationella läsutmaningen för landets alla fjärdeklassare har avslutats. Grattis till våra lokala vinnare 4b Källdalsskolan, som läst hela 42 minuter per dag och elev.

Den stora läsutmaningen

Youtubers, författare, programledare och läsprofiler går samman under höstterminen i en nationell satsningen Den stora läsutmaningen för att uppmuntra, inspirera och sprida läsglädje.

Tävligen går ut på att räkna hur mycket tid man läser, något som lärare Ingela Morén tycker är bra. Ingela är lärare för klass 4B på Källdalsskolan. I Uddevalla kommun deltog 9 klasser i årskurs 4. Den vinnande klassen läste 42 minuter per dag och elev vilket är superbra!

För att fira bjöds klassen på chokladbollar och bubbel, något som uppskattades. Klassen delar gärna med sig av sina bästa boktips till andra elever. Alla tre klasser på Källdalsskolan var med i tävlingen. Klass 4 B gick in för det lite extra vilket gav stora resultat. Det lästes både hemma och på fritids.

Tillsammans med de andra klasserna ordnade skolpersonal så att eleverna fick chans att läsa en fredagseftermiddag under hösten. Då fixades det med extra mys och de fick möjlighet att läsa i en och en halv timma. Alla klasser besökte också biblioteket Rampen och fick boktips av bibliotekarie. Mot slutet fick de träffa författaren Thomas Halling vilket också var jättebra.

Läraren Ingela tipsar vidare om att uppmuntra eleverna att läsa både hemma och på fritids. För de lärare som kommer ha klass 4 till hösten tipsar hon om att vara noggrann med att skriva upp hur mycket eleverna läser. "Varje fredag hade vi en sammanställning då vi pratade om hur mycket vi hade läst".

För att en bok ska vara bra bör den vara rolig, spännande och en del vill också ha lite läskiga böcker, berättar eleverna.

Mer information om den stora läsutmaningen hittar ni här: Den stora läsutmaningen (denstoralasutmaningen.se)

Elevernas egna boktips:

Rum 213 av Ingelin Angerborn

Pax av Åsa Larsson och Ingela Korsell

Veras Svanssons dagbok för Taco-älskare av Moa de Bruin

Historieböcker

Fakta om fotboll

Woodwalkers av Katja Brandis

Skuggor i skogen av Thomas Halling

Hundmannen av Dav Pilkey

Dagbok för alla superschyssta loggbok av Rowley Jeffersson av Jeff Kinney

Dagbok för alla mina fans av Jeff Kinney

Spökflickan av Katarina Genar

Elever i klass 4 tipsar om böcker.

Elever i klass 4 tipsar om böcker.

Kategorier

F-6 Grundskolan

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300