Daglig verksamhet

Daglig verksamhet är till för dig som har en funktionsnedsättning, har rätt till insatser enligt LSS, är i yrkesverksam ålder och som inte har något arbete eller går i skola. Då kan det vara stimulerande att ha en meningsfull sysselsättning under dagarna. Du kan till exempel jobba på ett café, måla och vara kreativ, arbeta med sortering och insamling av kläder.

För att kunna arbeta i daglig verksamhet måste du först ansöka hos din LSS-handläggare och få ett beslut om insatsen.

Ateljé Tio i Tolv håller till i stadsbiblioteket.

Så arbetar vi

Valet av daglig sysselsättning görs i dialog med dig. Vi utgår från dina förutsättningar, önskemål och behov. Dina arbetsuppgifter ska kännas utvecklande och meningsfulla.

Inom Uddevalla kommuns dagliga verksamheter använder vi tydliggörande pedagogik för att din dag ska vara trygg och förutsägbar. Även friskvårdsaktiviteter kan förekomma som en del av arbetet.

Platser inom kommunens egen verksamhet

Vi erbjuder över 30 olika dagliga verksamheter, med varierande inriktningar, som drivs i kommunens regi. Daglig verksamhet ser olika ut och det kan innebära att du deltar i en större eller mindre grupp. Verksamheterna ryms inom följande områden:

  • Arbete i café och kök
  • Arbete i våra butiker
  • Vaktmästeri och trädgårdsarbete
  • Återvinningsverksamhet
  • Städ och service
  • Media
  • Hantverk/estetisk verksamhet; exempelvis keramik och sömnad
  • Kommunikation, samspel och upplevelser

Platser utanför kommunens egen verksamhet

Några grupper arbetar tillsammans med verksamhetsområdets handledare ute på företag eller i kommunens övriga verksamheter.

Vissa arbetstagare har en individuell daglig verksamhetsplats på företag i Uddevalla. De har stöd av handledare från företaget. Introduktion och uppföljning genomförs av arbetskonsulent från verksamhetsområdet.

Servicedeklaration

Du som är beviljad daglig verksamhet ska veta vad du har rätt att förvänta dig av vår verksamhet. Därför har socialnämnden fastslagit en servicedeklaration som du kan ladda ner och läsa.

Servicedeklaration daglig verksamhet för utskrift Pdf, 216.7 kB.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00