Daglig verksamhet

Caroline och Sophia på café Rosen

Daglig verksamhet är en verksamhet som kan erbjuda en meningsfull sysselsättning för personer med funktionsnedsättningar som är i yrkesverksam ålder och inte har arbete eller går i skola.

Det är en insats enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Vi tror på att arbetet ska vara utvecklande och meningsfullt för dig och därför arbetar vi tillsammans med dig för att hitta den dagliga sysselsättningen utifrån dina förutsättningar, önskemål och behov.

För att kunna delta i daglig verksamhet behöver man först ansöka hos LSS-handläggaren och få ett beslut om insatsen. Information om ansökan hittar du längst ned på sidan.

Så arbetar vi

Vi erbjuder över 30 olika dagliga verksamheter. De ser olika ut och kan innebära att du deltar i en större eller mindre grupp. För att få reda på mer om de olika intriktningarna kan du läsa och se filmer på sidorna om företagsgrupp, servicegrupp och intern daglig verksamhet.

Hos oss inom Uddevalla kommuns dagliga verksamheter använder vi tydliggörande pedagogik för att skapa en trygg och förutsägbar miljö för dig. Friskvårdsaktiviteter kan också förekomma som en del av arbetet för att främja hälsa och välbefinnande.

Habiliteringsersättning

Du som har daglig verksamhet har rätt till habiliteringsersättning. Om du har sysselsättning mindre än 3 timmar får du ingen ersättning. Har du sysselsättning 3 timmar eller mer får du 35 kr (per dag). Om du har sysselsättning 6 timmar eller mer så får du 47 kronor (per dag). Det är kommunen som betalar ut habiliteringsersättningen.

Matkostnad/Lunch

Du som har daglig verksamhet kan beställa lunch som lagas av Äsperödsköket/Östraboköket och det finns matsedel för varje vecka. Lunchen kostar 37 kr.

Arbetsresor till och från daglig verksamhet

Om du behöver åka taxi till- och från daglig verksamhet så behöver du ett färdtjänstbeslut. Du ansöker om detta genom att kontakta färdtjänsthandläggare via Kontaktcenter, telefonnummer: 0522- 696000

Kontakt

Förslag på sidor