Personlig assistent

Personlig assistans innebär att du som är assistansberättigad får stöd i vardagen av en eller flera personliga assistenter. Det kan till exempel vara hjälp med hushållsarbete, personlig hygien eller att vara med dig i skolan, vid nöjen, kurser eller andra fritidsaktiviteter.

Foto: Linda Svensson

Du kan antingen få personlig assistans direkt från kommunen, eller i form av ekonomiskt stöd så att du själv kan vara arbetsgivare och anställa assistenter. Du har även möjlighet att köpa assistans från ett kooperativ eller privat företag.

Personlig assistans via Uddevalla kommun

Om du anlitar kommunen får du tillgång till en enhetschef och en samordnare som hjälper dig att administrera din personal.  Eftersom ungefär hälften av alla assistansberättigade kunder i kommunen anlitar oss, finns ett stort och brett utbud av assistenter att välja mellan. Tillsammans gör vi en bedömning av vilken personal som passar dig, och en introduktion planeras efter behov. 

Vårt kontor ligger på Kilbäcksgatan i centrala Uddevalla, i lokaler som är tillgänglighetsanpassade. Vid behov gör vi även hembesök.

Din trygghet - vårt ansvar

Uppföljningar görs för att säkerställa att du är nöjd med personalen och den hjälp du får.   

Vi jobbar ständigt med att förbättra vår verksamhet, och du har alltid möjlighet att kontakta enhetschefen om du inte är nöjd. Du har också möjlighet att meddela oss dina synpunkter genom att klicka på ”Tyck till, fråga eller felanmäl” längst ner på sidan.

Vi har ett nära samarbete med kommunens sjuksköterskor, arbetsterapeut och fysioterapeut.

Förslag på sidor