Familjerådgivning

Möjlighet till digital familjerådgivning.

Spridningen av Covid-19 innebär förändringar och svårigheter för oss alla. Inte minst för er som kanske behöver leva tätt inpå varandra, då lätt irritationer kan uppstå. Även oro för arbete och ekonomi kan påverka relationen negativt.

Det går fortfarande att nå oss på Familjerådgivningen som vanligt via telefon, mail eller e-anmälan för att boka tid för samtal. Om du/ni inte känner er sjuka är ni välkomna till oss på besök.

Som alternativ till att komma till oss på besök kan vi även ha samtal med er digitalt via Teams eller ha samtal på telefon.

Familjerådgivning

Att leva tillsammans är inte alltid enkelt. Bekymmer och oro kan skapa irritation och konflikter. Höga förväntningar kan leda till stress i relationen, vilket kan medföra svårigheter på olika nivåer.

Att vara en nystartad familj kan ibland vara en utmaning och föra med sig behov av att bl.a. samtala kring bonusrelationer. Det är process som tar tid.

En bra relation bygger på ett gemensamt ansvar och föräldrarnas relation är barnens miljö.


Två duvor på ett räcke.

På familjerådgivningen söker vi gemensamt vägar ut ur problemen. Vi är specialiserade på relationer och är utbildade i psykoterapi. Vi har tystnadsplikt och du som söker hjälp kan vara anonym.

Varje besök kostar 100 kronor.

Tolk bokas vid behov.

Flera kommuner samverkar

Kommunerna Uddevalla, Lysekil, Munkedal, Sotenäs, Tanum och Strömstad har en gemensam familjerådgivning med mottagningar i både Uddevalla och Tanum.

Kontakt

Ring gärna våra familjerådgivare:

Telefontid
Tisdag 13.00-14.00, telefon 0522-69 80 56
Torsdag 13.00-14.00, telefon 0522-69 67 62
Övriga tider kan meddelande lämnas på telefonsvarare.

Besöksadress Uddevalla
Socialtjänsten, Familjekontoret
Junogatan 9
451 81 Uddevalla

Besöksadress Tanumshede​
Möteshuset
Industrivägen 3C, 1 tr (ej hiss)
457 81 Tanumshede

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00