Utbildningar i arbetet mot hedersrelaterat våld och förtryck

Hanna Saadi.

Att leva i en hederskontext

Maria Hind Alias är född i Irak och kom till Sverige när hon var sex år med sina föräldrar och en syster. Maria är utbildad samhällsvetare och har jobbat inom såväl privat och offentlig sektor. Hon brinner för samhällsfrågor och är en viktig röst i debatten. Hon anlitas som föreläsare och debattör och har bland annat deltagit i SVT:s Agenda och Opinion live.

Om föreläsningen

Marias föreläsning bygger på berättelsen om vad hon råkat ut för, hur hon bröt sig loss och hur hon lever idag.

"Jag berättar om hur det är att växa upp i en hederskultur som tjej, vad jag fick och inte fick göra, hur det fick mig att må och hur min identitet påverkades. Hur jag träffade min man som jag senare började bli misshandlad psykiskt och fysiskt av, hur jag lämnade honom och hur hederskulturen stod i vägen för en skilsmässa. Jag särskiljer våld i nära relationer och hedersförtryck för att ge en liten utbildning i ämnet under föreläsningen. Avslutar alltid med att berätta hur min pappa bröt sig loss och hur vi idag arbetar sida vid sida mot hederskultur.”

Plats: Östraboteatern, Uddevalla

När: onsdag 23 november klockan 15.00-16.30

Sista anmälningsdag: måndag 21/11 klockan 16.00

Vid eventuella frågor vänligen kontakta Anne-Sofie Skälegård, Hälsokällan Fyrbodal

Föreläsningen är kostnadsfri och arrangeras av gruppen mot hedersrelaterat våld och förtryck i Uddevalla kommun. Föreläsningen är en del av Uddevalla kommuns arbete kring Orange Day 25/11. Orange Day som är en dag med syfte att uppmärksamma våld mot kvinnor.

Förslag på sidor