Familjeförskolan

Familjeförskolan Uddevalla, interiör med leksaker och möbler.

Familjeförskolans fina lekhörna

Vi har grupper för er som är föräldralediga med små barn. Vi är en del av förebyggande-enheten inom socialtjänsten. Att gå på Familjeförskolan kostar ingenting.

Bas- och En-dagsgrupp

Båda grupperna vänder sig främst till dig som är nybliven förälder och som känner att du vill ha lite extra stöd. Det kan vara av olika anledningar t ex att du är osäker i din föräldraroll, känner dig ensam och isolerad, är ung, har psykisk ohälsa eller saknar stöd i din omgivning. På Familjeförskolan kan du träffa andra i liknande situation och knyta kontakter.

Grupperna är fasta grupper för cirka 6 föräldrar och barn.
I Basgruppen träffas vi tre dagar per vecka och i En-dagsgruppen träffas vi en dag/vecka, båda klockan 9,30-13,30.
Vi pratar om saker som rör barn och föräldrar, relationer med mera. Vi sjunger, pysslar och har babymassage. Frukost och lunch lagar och äter vi tillsammans.

Partners är välkomna på besök i gruppen och att delta i gemensamma aktiviteter som till exempel föräldrakvällar, gårdsfester, spädbarnsmassage och julfest.

Onsdagsgruppen

När du slutar i Bas- eller En-dagsgruppen får du ett erbjudande om att komma tillbaka till Familjeförskolan i en öppen grupp.

Hur kommer jag med?

Vill du ha en plats i Basgruppen eller i En-dagsgruppen kan du kontakta oss på Familjeförskolan. Du kan även prata med din barnmorska, socialsekreterare, BVC eller personalen på öppna förskolan.

Kontakt

På Familjeförskolan arbetar Lotta (förskollärare) och Ulrika (socionom).

Telefon
0522-69 67 80

SMS: 0701-65 76 71

Adress
Familjeförskolan, Södra Hamngatan 12 (ingång från bakgården mittemot barnmorskemottagningen och öppna förskolan Centrum).

Familjeförskolan Uddevalla, bild från ingången

Familjeförskolan har ingång från innergården mitt emot Barnmorskemottagningen

Förslag på sidor