Förskolebussar

Med förskolebussarna får barnen möjlighet att utforska nya miljöer.

Med förskolebussarna får barnen möjlighet att utforska nya miljöer.

En förskolebuss är en mobil förskoleavdelning. Bussarna är specialbyggda och har all utrustning som behövs för att bedriva förskoleverksamhet, som exempelvis toalett och skötbord, leksaker, matplatser och möjlighet till vila. Varje dag kommer varm mat att serveras på bussen eller ute i naturen. Bussarna har också rullstolsramper och plats för rullstolar samt hörselslingor.

Två gula bussar med plats för sammanlagt 40 barn kommer att rulla i kommunen, En utgår från Hovhults förskola i norra Uddevalla och en från Hälle förskola i Ljungskile. Bussgrupperna kommer att besöka varandras områden, men även få möjligheter att lära känna många andra delar i kommunen. Verksamheten utgår från utomhuspedagogik och hållbart lärande.

Ena veckan kommer barnen att ha sin verksamhet i förskolebussen två dagar och andra veckan blir det tre dagar med förskolebussen (onsdag-onsdag). Bussarna avgår till exempel varje dag från förskolorna omkring klockan 09.00 och återvänder sedan vid 15-tiden till samma plats. Bussarna kör vanligtvis inte längre än 20 minuter från förskolan. Alla barn kommer att sitta tryggt i bilbarnstolar och vara bältade under färd.

Bussförarna som rekryterats till förskolebussarna har dubbel kompetens och är både utbildade pedagoger och busschaufförer.

I januari 2019 förvantas Uddevalla kommuns nya förskolebussar vara i drift.

Läs vanliga frågor och svar om förskolebussarna

 

Kontakt

Kontaktcenter Uddevalla kommun, +46 522‑69 60 00

kommunen@uddevalla.se

 

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00