Förskolebussar

Med förskolebussarna får barnen möjlighet att utforska nya miljöer.

Med förskolebussarna har barnen möjlighet att utforska nya miljöer.

En förskolebuss är en mobil förskoleavdelning. Bussarna är specialbyggda och har all utrustning som behövs för att bedriva förskoleverksamhet, som exempelvis toalett och skötbord, leksaker, matplatser och möjlighet till vila. Varje dag serveras varm mat på bussen eller ute i naturen. Bussarna har också rullstolsramper och plats för rullstolar samt hörselslingor.

Två gula bussar med plats för sammanlagt 40 barn rullar just nu i kommunen. En utgår från Hovhults förskola i norra Uddevalla och en från Hälle förskola i Ljungskile. Bussgrupperna har möjlighet att besöka varandras områden, men även möjligheter att lära känna många andra delar i kommunen. Verksamheten utgår från utomhuspedagogik och hållbart lärande.

Ena veckan har barnen sin verksamhet i förskolebussen två dagar och andra veckan är det tre dagar med förskolebussen (onsdag-onsdag). Bussarna avgår till exempel varje dag från förskolorna omkring klockan 9.00 och återvänder sedan vid 15-tiden till samma plats. Bussarna kör vanligtvis inte längre än 20 minuter från förskolan. Alla barn sitter tryggt i bilbarnstolar och är bältade under färd.

Bussförarna som rekryterats till förskolebussarna har dubbel kompetens och är både utbildade pedagoger och busschaufförer.

Läs vanliga frågor och svar om förskolebussarna


Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00