Toggle navigation

Hönsebergets förskola

Hönsebergets förskola

Hönsebergets förskola - En förskola för alla!

Hönsebergets förskola är en allergianpassad förskola, vilket innebär att vi har utökad tid till städning av lokalerna och ett allergiombud på förskolan. Barn med astma och/eller pälsdjursallergi har företräde till en plats på Hönseberget. För att få plats på Hönseberget måste din hemmiljö vara djur- och rökfri. Barnen som är här måste använda parfymfria produkter (schampo, tvättmedel), du som förälder ska även tänka på detta.

Förskolan ligger centralt mitt i stan, med närhet till  museum, badhus, bibliotek och naturen.

Vi erbjuder barnen en miljö som utmanar och lockar till aktivitet och lek. Vi vill verka för att barnen ska få möjlighet att utveckla sin matematiska förmåga, sitt språk och ett natur– och teknikintresse. Vi besöker även badhuset kontinuerligt för att grundlägga en god vattenvana.

Alla ska känna sig välkomna och hörda på Hönsebergets förskola, både barn och vårdnadshavare. En förutsättning för lärande och utveckling är att man trivs och känner sig trygg, därför arbetar vi aktivt med likabehandlingsfrågor i verksamheten. Förskolan uppmuntrar även barnens delaktighet och inflytande under förskolans vardag för att på så vis få möjlighet att utveckla förståelse och göra demokratibegreppet begripligt.

Kontakta oss på telefon 0522-69 71 82
Telefon till köket 0522-69 64 20

Kontakt

Marie Aronsson, +46 522‑69 53 67

Förskolechef

marie.aronsson@uddevalla.se

Kämpegatan 47

451 32 

Uddevalla

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00